Les Boles de Picolat
Tipus: plat calent, mandonguilles en salsa amb mongetes blanques Temps de preparació:
Les” Boles de Picolat “són mandonguilles de carn picada servida amb fesols blancs en una salsa picant de tomàquet, olives verdes, bolets i pinyons. Hi ha tantes versions com hi ha famílies! Obstant això, estan bones de totes maneres
Temps de cocció: 2 hores Total:
Ingredients (per a 5 persones)
- 400 g de carn picada
- 300 g de carn de porc picada
- 2 ous
- 2 grans d’all
- sal, pebre i julivert
- 1 llesca de pa sec
- ceps
- 800g mongetes blanques en remull el dia abans
Per a la salsa de tomàquet:
- 100 g mirepoix (pastanaga i la ceba tallada en cubs)
- 50 g de cansalada de porc,
- 100 g de cansalada
- 5 tomàquets grans o 1/2 litre de polpa de tomàquet
- 2 grans d’all,
- 1 manat d’herbes.
- 200 g d’olives verdes sense os,
Preparació de les Boles del Picolat
Remullar els bolets en un bol de llet calenta. Quan es suavitzen, tregui i prendre el pa sec a la mateixa llet.
Salsa de tomàquet
Fer una mica a la lleugera en una ceba cassola cisellats en una mica de mantega, després decantar el llibre i el.
Ofegar en una mica d’oli amb l’all i la cansalada,
Afegiu els tomàquets, pelats, sense llavors i tallats en 4 (o polpa de tomàquet) i un grapat de bolets, afegir les cebes. Deixi aquesta barreja per reduir que es fongui i s’espesseixi.
Les Boles de Picolat
Escorri l’aigua i posar els fesols en una cassola. Ompliu amb aigua fins a cobrir, afegir el manat d’herbes i la temporada. Cuinar tapat 01:30. Els grans han de ser cuinats.
En un bol, barrejar amb les mans la carn de boví i carn picada de porc, escorreguts pa ratllat, 2 ous, xampinyons a rodanxes i 3 cullerades d’all i julivert picat, sal i pebre.
Boles de tren de farciment, que ha de ser tan rodó possible i dins dels 5 o 6 cm de diàmetre amb farina per al que no s’enganxen ni amb les mans humides (veure Consells)
Introduïu les mandonguilles en una mica d’oli d’oliva s’escalfa sense superposar-se. Capgirar a cuinar en tots els costats.
Afegir boles de Picolat salsa de tomàquet. Portar a ebullició i després afegiu els fesols i cuini a foc lent, tapat, durant 30 a 40 minuts.
¡CONSELLS! pot entrenar les boles de Picolat amb les mans lleugerament humides, el que evita la farina.Una variant de la substitució dels bolets amb pinyons. D’acord amb el gust, és possible afegir espècies o canyella en mongetes blanques.